Welcome to Saimaa

Kalastusretket Saimaalla!

Tarjoamme vieraillemme opastettuja heittokalastus- ja uisteluretkiä sekä mökin lähivesien parhaille kalapaikoille että Saimaan suurten selkien ottipaikoille. Opastetuilla retkillä käytämme erityisesti heittokalastukseen varustettua alumiinista opastusvenettämme. Veneemme sopii kokonsa puolesta parhaiten 3–4 kalastajan ryhmille.

• 350 € / 4 tuntia
• 500 € / 6 tuntia
• 650 € / 8 tuntia


Eväät alkaen 50 eur / ryhmä.

Sovi retken ajankohdasta ja yksityiskohdista oppaan kanssa. Tilauksesta järjestämme kalastusretkille myös retkieväät tai lämpimän aterioinnin nuotiolla.

Hintamme sisältävät alv:n. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla: jari@oldschooltrolling.fi

Kaikki sivuillamme esitellyt palvelut ovat erikseen hankittavia tuotteita ilman yhteisosto velvollisuutta.
Vene- ja kalastusretki lapsiperheille

Tervetuloa yhdistetylle vene- ja kalaretkelle tuhansien saarien Saimaalle. Retki on mainio tapa tutustua Saimaan luontoon ja kauniisiin maisemiin isolla ja turvallisella avoveneellä, kalastaa lasten ehdoilla sekä viettää kaikessa rauhassa kiireetön evästauko saaressa.

Retken kokonaiskesto on 6-8 tuntia, lähtöpaikka Savonranta. Pysähdymme saareen pariksi tunniksi keittämään kahvia ja teetä eväiden kanssa, paistamme nuotiolla makkaraa tai muikkuja ja jälkiruuaksi herkuttelemme letuilla.

Saaressa on monenlaista mukavaa puuhaa koko perheelle: voi poimia marjoja ja sieniä, tutkia lähiluontoa, uida tai ottaa aurinkoa. Saaressa on sateelta suojaava laavu ja wc.

Retken aikana kalastamme 2-4 tunyia onkien, heittokalastaen tai uistellen, säästä ja lasten iästä riippuen. Retki sopii erinomaisesti 4–12-vuotiaille lapsille. Ilmoita meille lastesi iät ja pituudet tehdessäsi tilausta. Saatavilla touko–lokakuussa.

Kuuden tunnin retken hinta on 550 Euroa sisältäen picnikin.

Kahdeksan tunnin retken hinta on 650 Euroa sisältäen picnikin.

Osallistujamäärä retkelle on maksimissaan 6 henkilöä.

Täällä voit katsella esittelyvideon koko perheen kalastusretkestä!

Savonrannan kirkonkylään on matkaa Savonlinnasta 60 km, Joensuusta 80 km.

Heittokalastusretki Saimaalla

Aikuisille ja isommille lapsille sopii 4–8 tunnin heittokalastusretkemme Saimaalla, Savonrannan kalaisilla vesillä. Kalastamme kuhaa, haukea tai ahventa jigaten, lusikoilla ja lipoilla. Saatavilla touko–marraskuussa.

Retken hinta alkaen 350 euroa (sis. alv).

Enimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä. Kalastusretkelle lähdemme Savonrannan kirkonkylästä tai sopimuksen mukaan.

Uisteluretki Saimaalla

Aikuisille ja isommille lapsille sopii 4–8 tunnin uisteluretkemme Saimaalla, Savonrannan kalaisilla vesillä. Uistelemme kuhaa, haukea tai ahventa. Saatavilla touko–marraskuussa.

Retken hinta alkaen 350 euroa (sis. alv).

Enimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä. Kalastusretkelle lähdemme Savonrannan kirkonkylästä tai sopimuksen mukaan.

Lohikalojen uisteluretki Saimaalla

Aikuisille ja isommille lapsille sopii syksyinen 4–8 tunnin uisteluretkemme Saimaalla, Savonrannan kalaisilla vesillä. Uistelemme kestävän kalastuksen periaatteita noudattaen rasvaeväleikattuja lohia ja taimenia. Vapautamme kaikki rasvaevälliset lohikalat ja alle 60 cm pitkät lohikalat. Saaliskiintiö kaksi lohikalaa päivässä / retki. Saatavilla loka–marraskuussa.

Retken hinta alkaen 350 euroa (sis. alv).

Enimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä. Kalastusretkelle lähdemme Savonrannan kirkonkylästä tai sopimuksen mukaan.

Jigauskurssit Saimaan Orivedellä

Toivotamme teidät tervetulleiksi opettelemaan heittojigauksen saloja tuhansien saarien ja suurten selkien Saimaalle.

Retken aikana kalastamme heittojigaten kookkaita selkävesien ahvenia, haukea ja kuhaa rantamatalasta virtavesiin ja selkävesien penkoille. Tutustumme välineisiin sekä kalastustekniikkaan helposti ymmärrettävällä ja hauskalla tavalla.

Kalastuskurssimme on mainio tapa tutustua kalastukseen Saimaan kuvankauniissa maisemissa isolla ja turvallisella avoveneellä ja viettää mukava ja kiireetön päivä ystävien tai perheen kanssa kalastaen.

Heittojigauksessa käytettävät kevyet ja tunnokkaat kalastuvälineet sopivat erityisen hyvin myös naisille ja lapsille. Jigauskurssimme sopiikin erinomaisesti jo 7–12-vuotiaille lapsille vanhempien avustaessa kalastuksessa.

Tarjoamme kahdeksan tunnin kestoisen jigauskurssin ruokailuineen hintaan 550 euroa (sis. alv). Kurssipäivämme aikana pysähdymme saareen noin 2 -3 tunniksi keittämään kahvia ja teetä eväiden kanssa, paistamme nuotiolla makkaraa tai muikkuja ja jälkiruuaksi herkuttelemme letuilla.

Kuuden tunnin kurssin hinta ilman ruokailua alkaen 500 euroa (sis. alv). Enimmäisosallistujamäärä kurssillemme on 4 henkilöä ja kurssin kesto on 6 - 8 tuntia.

Halutessasi voit tiedustella myös majoitusta viihtyisässä ja hyvin varustellussa kalastusmökissämme Savonrannalla!

Lohikalojen uistelukurssi Saimaalla

Lohikalojen uistelukursseilla opetelemme uistelua yhdellä kolmihaarakoukulla varustetuilla vaapuilla Saimaan Paasselällä (entiseltä nimeltään Paasivesi). Yksikoukkuisuuteen siirtymisen etuina on mm: Vapautettavien lohikalojen vahingoittuminen iroittettaessa vähäistä, vieheiden uintien muuttaminen nopeaa erikokoisten, väristen, tyyppisten ja painoisten koukkujen avulla. Yksikoukkuisuus tarjoaa monipuolisen vieheen muunneltavuuden, jossa vaappurungon väriäkorostetaan myös muilla ärsykkeillä, kuten äänellä ja hajulla. Kurssimme opit ovat helposti sovellettavissa myös muiden pertokalojemme, kuten hauen, ahvenen ja kuhan uisteluun. Kalastustapahtumissamme vapautamme kaikki Saimaan uhanalaiset rasvaevälliset lohikalat kasvamaan ja sukuaan jatkamaan kaloja vahingoittamatta.

Uistelukurssimme hinta on 500 € / maks. 4 henkilön ryhmä. Kestoltaan kurssimme on 6 tuntia. Lohikalojen uistelurkurssit ovat saatavilla: Toukokuussa ja Loka-Marraskuissa.

Retkieväät ja piknikit

Vaihtoehdot:
1) Evästauko veneessä. Sisältää retkieväät sekä kahvin ja teen termospullossa.
2) Evästauko nuotiopaikalla. Sisältää retkieväät, nuotiolla keitetyn kahvi ja teen sekä nuotiolla paistetut makkarat.
3) Pitempi evästauko nuotiopaikalla. Sisältää retkieväät, nuotiolla keitetyn kahvin ja teen, nuotiolla paistetut makkarat ja/tai muikut sekä jälkiruuaksi letut hillolla.

Eväiden ja piknikien hinnat alkaen 50 euroa (sis. alv). Retkieväät sisältävät mm. leipää, karjalanpiirakoita, levitettä, leikkeleitä, juustoa, kurkkua ja tomaattia.

Lisätietoja

Yli 18-vuotiailta kalastajilta vaaditaan Suomen valtion kalastonhoitomaksu (hinta 15 €/viikko). Hankimme pyydettäessä kalastusluvat puolestanne hintaan 14 €/ kalastaja. Luvan hankintaa varten tarvitsemme kalastajan etu- ja sukunimen.

Mikäli tarvitsette sadeasuja, pyydämme teitä ilmoittamaan vaatekokonne (S–XXXL) ja kengänkokonne, lasten tapauksessa iän ja pituuden. Ilmoitamme mikäli meillä ei ole sopivankokoisia varusteita käyttöönne.
Kalastusretkien sisällöstä

Retkien kestosta ja aloitus sekä loppumisajankohdat sekä reitti / alue sovitaan tilaajan kanssa. Retken ohjaaja huolehtii retken aikataulullisesta pitävyydestä.

Kalastusretket Savonrannalta suuntautuvat joko kalliorantaiselle Pyyvedelle, lohialtaana tunnetulle Paasselälle, kuhista ja hauista ja isoista ahvenista tunnetuille Samppaanselälle tai Savonselälle. Lähtösatamana kalatusretkille toimii Savonrannan vierasvenesatama / Ravintola.

Kalastusretket Rääkkylästä suuntautuvat Hauista tunnetulle Ukonselälle ja erinomaisina kuhavesinä tunnetuille Samppaanselälle, Jänisselälle ja Tikanselälle. Lähtösatamana kalastusretkille toimii Rääkkylän vierasvenesatama paksussa niemessä tai Kivisalmen levähdysalue.

Kalastusretket Joensuusta suuntautuvat kalarikkaalle Pyhäselälle, Tikanselälle tai Jänisselälle. Lähtösatamana retkille toimii Joensuun Jokiasema Hasaniemessä, Joensuu kaupungin keskustan rantautumisalueet tai Niittylahti.

Mitä hintaan kuuluu

Kaikkien retkien hintaan sisältyvät opastus, kalastusvälineidemme käyttö ja tarvittaessa vaatetus. Valtion kalastuksenhoitomaksu eli "kalastuskortti" sinun tulee maksaa itse – voimme avustaa sen hankkimisessa. Lupien hankkimiseksi asiakkaille tarvitsemme heidän nimensä vuorokauden ennen retken toteutusta. Lupien hinta veloitetaan asiakkailta. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Vakuutukset

Asiakkaamme olet vakuutettu tuottamuksellisten onnettomuuksien varalta (veneessä tapahtuvat onnettomuudet), muualla (laituri ja maasto) tapahtuvien vahinkojen varalle tarvitset henkilökohtaisen vapaa-ajan vakuutuksen tai matkavakuutuksen.

Kaluston siirto

Perimme kaluston siirtomaksua yli 50 km:n edestakaisten siirtojen yhteydessä. Ilmoitamme siirtomaksusta ja sen suuruudesta teille tiedustellessanne retkeä.Old School Trolling  •  Jari Käyhkö
GSM +358 400 523 819  •  jari@oldschooltrolling.fi 
Y-tunnus 2326440-4
       
   

   
   
Welcome to Saimaa